Heli är dräktig

Då är vi väldigt säkra på att Heli är dräktig! Valpar väntas i mitten av september.


Nu är det nära

Nu är snart Myras valpar här! Vilken dag som helst nu!

Elina tog en magbild häromdagen

Rebecka Yléns foto.


Nytt år

Som ni kanske märkt så har de gjort om hemsidans program, så jag försöker lära mig allt det nya och uppdatera här och var. Alla fina bilder som valpköparna skickar samt hälsoresultat och meriter. Så fortsätt skicka!

Nu har vi ett helt nytt år framför oss! Nya planer och mål.  Pga graviditet och bebis så var vi inte alltför aktiva på tävlingar/utställningar men vi kommer igen.  Sedan är det ju som så att de flesta av våra hundar börjar nu bli till åren också och lever ett glatt pensionärsliv.

Vi vill passa på att tacka för 2016 och gratulera alla våra valpköpare till fina resultat såväl på tävlingar och i utställningsringen.  Helt fantastiskt att se er jobba så med era hundar och visa hur allsidig denna ras är.

Förutom lapphundarna så har vi även två stycken av rasen Breton. Det är Anders som tränar, tävlar och jagar med dem. Freja blev hd röntgad med B samt meriterad på jaktprov, vilket gör att Lapinlunas kommer i framtiden ha någon kull med Breton också.

 

 

 


2 veckor

Här är de! Är de inte alldeles underbara?


V-kullen födda

Luna födde 6 valpar 19/10, både mamma och valpar ser ut att må bra och de små växer som de ska.

Mer info och bilder kommer så småningom. Just nu vill vi bara se att allt fortsätter gå som det ska.


Närmar sig

Nu är det inte länge kvar tills Lunas valpar tittar ut. Vad tror ni hon gömmer där inne? Antal och kön?

Dygn 54/63


Utställning i Ransäter

Igår var det internationell utställning i Ransäter. Var jättekul att få träffa så många av er där och stort grattis till alla fina resultat!

Foto: Anna L

BIR Akko (F), BIM hans dotter Viska (P)

Kipp (K)

Finn (L)

Viska (P)

Doris (O)

Offii (O)

Roomeo (R)

Bästa uppfödargrupp med HP med kritiken:

"Består av 4 kombinationer. Tre hanar och en tik. Rastypiska, sunda individer med mycket god könsprägel"


Essis valpar är här

Nu är Essis valpar här!  Valparna växer och verkar må bra. Nu första veckan vill vi se att alla hänger med som de ska innan vi börjar kika på de som är intresserade av valp.


Nedräkning för Essi

Nu är det inte alls länge kvar för Essi innan det är dags för hennes valpar att titta ut.  Vågar ni på en gissning hur många som gömmer sig där inne och könsfördelnigen så klart.

Essi dygn 58/63


Valpträff & BPH

I helgen hade vi valpträff på lördagen. Vi hade en fin dag med tipspromenad, övningar, lekar och fika med mys. Dagen avslutades med grillning hemma hos oss för de som ville. En jättetrevlig dag och otroligt kul att se att så många kom!  Självklart hade vi den traditionella tävlingen "lapinlunas snabbaste hund". Detta året vanns den av Zaga (N-kullen) som får ha vandringslbumet tills nästa gång.  (två översta, foto Anna B)

Zaga mot vinsten!

Söndagen var det dags för BPH för ett gäng. Är så otroligt kul att anordna detta för våra valpköpare och att det är så stort intresse att göra det med sina hundar. Som uppfödare är det otroligt kul att se hundarna från oss göra det samt flera ur samma kull så man kan jämföra lite. Jag tyckte den röda tråden syntes och alla gjorde det jättebra! Kul att se så otroligt skottfasta hundar, stabila, nyfikna och även föremålsintresse och kamplusten. Stort grattis till er allihop!


«december 2017»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031