Valpdags!

Idag kom Ziris valpar!   Mer info kommer om några dagar. Just nu ska de bara få vara ifred, men så långt mår mor och barn bra. 


Vad gömmer sig?

Vi var iväg till Finland på en semestertripp och kunde tyvärr inte vara med på utställningen i Ransäter. Men ett härligt gäng åkte dit, så jag anmälde Tuva (E) och Luna (H) så fick Towe och Martina ställa flickorna. TACK!  Tuva fick CK och blev placerad 4:a i bästa tik! Luna min lilla stumpa fick CK och vann bästa tik vilket gav henne Cert och Cacib! Ett cert kvar till championatet nu då.

Nu börjar det dra ihop sig för Ziri så hennes valpar bör vara födda inom en vecka. Hon verkar lugn och mår bra trots värmen. Gräver gärna gropar under altanen, där är det svalt och skönt. Så nu får ni ju så klart gissa vad som gömmer sig där inne!  Hon har ju hittills haft ganska stora kullar, men det behöver ju inte vara fallet denna gång. Antal, kön?


1 års barnen!

Stort grattis till L-kullen som igår blev 1 år!

Vet att fler 1 års berättelser är på ingång, så jag uppdaterar senare.

Men så länge kan ni läsa om

L Leijona "Finn"

L Lemminkäinen "Yoshi"


Valpträff + resultat + valpar

Nu efter lite frånvaro från hemsida och mail så försöker jag komma i kapp lite.

Vill börja med att gratulera Dolly (J-kullen) som endast 13 månader gammal debuterar på rallylydnadstävling och gör det med 2 godkända resultat! Fantastiskt bra jobbat!!

Vi har ju haft valpträff också! Tack till alla som kom och gjorde det till en så härlig dag. Ett album med massa bilder från dagen har ni här: VALPTRÄFF 2014  Tack till Anna Åström som hjälpte till med fotandet.  Anna hittar ni på www.fantasium.se

Dolly kammade även hem titeln "Lapinlunas snabbaste hund 2014" på valpträffen

Nu har vi lite semester under juli och ska njuta av sommaren. I början av augusti kommer Ziris valpar, ja för nu börjar hon bli riktigt rund om magen. Ziris kull var inte riktigt planerad kan man säga. Husse var lite slarvig en morgon och släppte ut alla hundar. Alla hundar inkluderar löptik tillsammans med hanen i huset (tur vi bara har en!  ) När jag öppnade dörren och insåg vad Anders gjort så möter jag en ganska nöjd Ziri och Erkki som ligger bredvid varandra med en blick som säger "vi har inte gjort någonting!"... Ziri borde inte heller ha varit i höglöp så jag valde att tro dem och ta en abortspruta bara för att höll veterinären med om att det var mer risker att göra än att låta henne föda en ev kull. Veckorna gick och nog kom där en mage! Så Ziri väntar valpar med Erkki, de fixade det själva och ville ha en favorit i repris. Ja, för de är föräldrarna till F-kullen vi haft tidigare.  Så kan det gå..


Lycka till M-kullen!

Nu har alla valpar ur M-kullen åkt till sina nya familjer. Det blev riktigt tomt här hemma och vilken kull detta var! Riktigt exemplariska!   Skämde bort oss med sovmorgon varje dag och blev duktiga fort med att bli "rumsrena" (ja, så gott som man kan som liten valp). Väldigt snälla, sociala och trygga i allmänhet. Får rapporter från nya familjerna och allt går kanon med dem. 

Så lycka till Balto, Kaiser, Molly och Nasti! 


Nu ser vi fram emot valpträffen på söndag 6/7! 


GRATTIS!

Idag vill vi gratulera G-kullen på sin 3 års dag! Idag är även I-kullens 2 års dag!

STORT GRATTIS!!


5 veckor

Här kommer de små liven!

Hane 1

Tik 2

Hane 3

Tik 4


M kullen 4,5 vecka

Här kommer småttingarna som redan hunnit bli 4,5 vecka gamla.  (Ursäkta bildernas olika storlekar, men jag får inte till det!  )

Förste man

 

Nr 2 var en tjej

Nr 3, hane

Nr 4, tik


Födelsedagarna fortsätter!

Grattis D & E kullen!

Nu här i dagarna fyllde D-kullen 4 år och idag E-kullen! Så grattis Dimmie och Jervi i D-kullen och Tuva, Eemeli, Kirrko, Zimba i E-kullen!

Hoppas ni får en fin dag!


K-kull 1 år!

Hela maj är en födelsedagsfest!

Idag är K-kullen 1 år de också!  Fina, goa gänget! Är så otroligt glada över att få ta del av era berättelser, tack!

Hoppas ni får en toppen födelsedag med någon smaskig present!

Tryck på hundens namn för att läsa vad de hittat på under deras första år.

L Karhunpoika "Kodiak"

L Kultasuklaa "Toffee"

L Kovinkaunis "Vakkra"

L Karamelli "Signe"

L Karvapallo "Kipp"


«juli 2019»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031