Blogg

P kullen är här!

Myras valpning gick jättebra och det var fort över. Är så skönt med en duktig tik som grejar det mesta själv, är fascinerande att se. :)

Alla verkar må bra men just nu får de vara lite i fred. Så vi kommer att höra av oss till de som nyfiket väntar och ni ska få se en smygbild från valplådan också. :) Ni får ha lite tålamod bara ;)


Nu kommer det valpar!

I kväll är det dags! Så nu kommer det valpar! ??


Nedräkning

Då är vi snart inne på upploppet då!  Myra mår jättebra och är lika pigg och alert som hon alltid är. Kan dock känna med hennes osmidighet ibland, men måste säga att hon studsar då lättare upp i vår säng än vad jag gjorde höggravid.

Men då är det väl också dags för er att gissa hur många som gömmer sig där inne, och könsfördelningen. I hennes tidigare kullar så är de 5st (1t+4h) och 5st (2t+3h). Spännande att se vad som kommer nu!

003

Jag skriver här så fort de kommit, så ha tålamod!


Årets lista

Nu är poängen räknade till Årets utställningshund inom Lapphundsklubben. Vi kan inte vara mer stolt över att två av våra uppfödda flickor finns med på listan och systrar är de dessutom! Vår egen Lapinlunas Haltijatar "Luna" som inte ställdes många gånger förra året hamnade på 6:e plats är imponerande! Men vi kommer leva väldigt länge på Lapinlunas Hupsulikka "Duffys" placering, för hon vann!! Årets tik 2014 är just Duffy!

Vi firade här hemma efter beskedet och önskade att Duffys familj bodde närmare så vi kunde firat tillsammans. Men vi gratulerar något enormt till Duffy och matte Emma! Är så otroligt stolt och glad att Duffy hamnade just där hon är.

Luna

Duffy


2014 är över

Min tillbakablick för 2014 dröjde lite, men bättre sent än aldrig.

Vill först och främst tacka alla våra härliga valpköpare för ett härligt år! Vill också ge er en eloge för allt ni gör för och med era hundar. Finns inget som värmer ens uppfödarhjärta så mycket som alla rapporter/bilder vi får från er. Vi vill också rikta ett stort tack för att ni hälsotestat era hundar. Om ni bara anar vad värdefullt det är för oss och rasen!

Vi kom inte iväg på så många utställningar men några var vi iväg på och det fick bli Lunas år, "minstingen" i huset. Hon har gjort det riktigt bra och placerat sig i bästa tik, blivit BIM, fått 2 Cert och 1 Cacib. (I skrivande stund även nybakad champion!) Vill rikta ett extra stort tack till Martina som tog med sig Luna till Ransäter när vi var på semester i Finland. Med er hem hade ni ett av certen!

Årets valpträff så blev det lite rallylydnad och lite lekar. En härlig dag med korvgrillning och arbetande ägare med sina hundar. Titeln Lapinlunas snabbaste hund gick till Lapinlunas Jänkäniila "Dolly". Grattis till den fina utmärkelsen!  Mer bilder från dagen, HÄR

Kullar. Vi skulle ha 2 kullar var det ju planerat. Yaga fick sin M-kull med Brum. 4 härliga individer! Aicha fick sin O-kull med Eemeli, 5 valpar blev det där! Och så fick vi en "hoppsan" tack vare en slarvig husse däremellan. Så N-kullen med 5 individer blev också till!

bild(1)

BPH. Vi hade kennelns första BPH under hösten och 11 hundar genomförde BPH med fina resultat. Var riktigt kul att få se olika hundar/linjer och hur olika de kunde reagera. Men måste faktiskt säga att röd tråd för dagen så var de alla nyfikna och överlag trygga. Detta var riktigt givande så det kommer bli fler tillfällen med BPH! Var även några som gjorde MH med fina resultat! Mer bilder från dagen, HÄR

Årets utställningshund tilldelas av oss till ingen mindre än Duffy: Lapinlunas Hupsulikka. Vi är så otroligt stolta över Duffy och hennes matte Emma. De har under året erövrat Finskt, Svenskt, Norskt, Nordiskt championat och Nordisk vinnartitel. Som om inte det var nog så vann de öppenklassen av totalt 114 tikar på världsutställningen i Helsingfors. Rasens hemland! Jag fick äran att uppleva händelsen på plats i Helsingfors men även när hon fick sina championat i Lilleström, Norge. Vilken resa dessa två gjort! Duffy är en sådan fantastisk rasrepresentant, visar hur underbara de är till sättet, hur härliga de är att jobba med och som grädden på moset är hon vacker som få. Stort grattis till er tjejer!  Grattis även till er andra som ställt under året med fina resultat!  Det var grabbarnas år på Certen: L Karhunpoika "Kodiak", L Favoriitti "Akko" och L Itsenpäinen "Marco"!

Duffy i Lilleström

Vill också ge en stor eloge till ytterligare ett fantastiskt ekipage som verkligen visat vad en lapphund går för i Rallylydnad. Så årets arbetsmyra går till Dolly (J-kullen) och matte Marie-Louise! Med en så ung ålder ha tävlat i nybörjarklassen 4 gånger med 4 godkända resultat och fått titeln RLD N. Tävlar i Fortsättningklass 4 gånger även där med 4 godkända resultat och RLD F! Helt otroligt bra jobbat!  Ska bli så kul att följa er vidare för ni kan ta er hur långt som helst! 

Elina är en duktig valphjälpreda här hemma. Så valparna från oss är onekligen vana barn och hon är duktig med dem!

Med det så tackar vi 2014 och er alla och ser fram emot ett hundigt 2015! Alla tävlingar, utställningar och träffar och hoppas vi ses!


Gott Nytt 2015!

Jag ska ta och summera året 2014 inom kort. Så håll utkik!

Däremot så har vi tänkt och tänkt och vi hade beslutat oss för att nästa valpkull blir till sommaren. Men planer är väl till för att ändras? och ändras igen?  Här hemma börjar hundarna faktiskt bli "gamla" och hälften av dem är snart pensionärer. Så i slutet av detta år och nästa år kommer det bli kullar på våra härliga fodertikar.  Vår egen Myra har haft en lång paus från valpkullar för att försöka få sista certet för championat. Vilket hon klarade på första försöket! Nu när hon började löpa så fick vi tänka många varv, så vi får väl se vad som händer under veckan.  Lunas parning flyttade vi på till nästa löp då hon skulle paras på julafton och det var inte riktigt på tapeten att spendera jul i Finland.  Men hon är yngre än Myra så därför känns Myra mer aktuell att ta kull på nu då hon bara haft två tidigare.


Ny champion & 4,5 vecka

Vill börja med att gratulera Emma & Duffy (H-kullen) till massa nya titlar och mamma Yaga och vi som uppfödare kunde inte vara mer stolta!

O-kullen växer och är redan 4,5 vecka. Så otroligt glatt och socialt gäng. De älskar uppmärksamhet och mysstunder. Vädret har varit uruselt så inomhusbilder fick det bli denna gång..

Hanen

Tik

Tik

Tik

Tik


Ny bloggtävling!

Nu ni, kommer här äntligen en ny bloggtävling! Alla har vi ju fotat och bilden blev inte alls som vi tänkt oss.. Så denna gång ber jag er skicka in den knasigaste, roligaste eller kanske mest tokiga bild ni fått på er hund.

Bilderna läggs ut här på bloggen och röstning kommer ske med hjälp av er läsare. Vinnaren vinner en bollkastare.

Vem äter vem?

003 (3)

Kisspaus på A-hindret??

Ajax agility sept 1

Hmm lappdans?

Bild 1304

Vem fyar vem?

Gumman

Snacka om Bambi på hal is

vilken sladd


3 veckor

Godingarna 3 veckor redan!

033

030

010

007


O kullen 2 veckor

Man kan bli sittandes hur länge som helst och bara titta på dem.. De är ju alldeles underbara i denna ålder! Även om de blir roligare sen. 

bild (1)


«juni 2020»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930