Blogg

Valparna 1 vecka

bild(1)

bild


Nu är O-kullen här!

Nu är valparna här! Aicha överraskade med att föda dem mitt på dagen i torsdags. Allting gick otroligt smidigt! Det var nog helt klart vår lättaste och snabbaste förlossning. På 1h 40 min var alla ute och Aicha fixade allting själv. Var otroligt imponerad då det är hennes första kull. Vilken mamma! 

Mer info kommer inom kort. Vi vill så klart se att alla hänger med som de ska. Men så långt verkar de må toppen! 

P.S Vi har faktiskt en vinnare i gissningarna i tidigare inlägg! 


Hur många valpar?

Nu drar det ihop sig för Aicha.  Hon har bott in sig så otroligt bra här hemma med de andra hundarna. Så fantastiskt snäll och lugn tik!

Så nu får ni föröska gissa hur många valpar har hon där inne och könsfördelningen?  Så får vi se om någon lyckas pricka rätt!

bild


´s är borta!

För information!

Äntligen tog vi tag i saken och fick bort ´s i Lapinluna´s. Av många orsaker så är det så mycket lättare med LAPINLUNAS! 
Lycka till N-kullen!

Då har vi vinkat hej då till Atlas, Niilo, Nero, Barko och Zaga! Lycka till i era nya hem vi är helt övertygade om att ni kommer få det toppen!  Deras egna sidor är ordnade, under N-kullen.

I lördags anordnade vi BPH för våra valpköpare. Så 10st lapphundar blev beskrivna. Det var otroligt kul att se och så värdefullt för oss som uppfödare att få se. Alla reagerade stabilt och tryggt, några med mer bus och fart i. Alla med skott var skottfasta!  Jag ska ordna ett album från dagen inom kort.

Aicha har varit på ultraljud och hon är dräktig! Så nu väntar vi på nästa kull i mitten av oktober.  En kombination vi väntat länge på!


7 veckor

Snart flyttar N kullen till sina nya hem, tiden bara rinner i väg! Idag var de hos veterinären och alla fick OK stämpel i rumpan. De var otroligt duktiga och utforskade rummet hos veterinären väl!  Även bilåkandet gick otroligt smidigt!

Nallekarhu

Niilo

Napakettu

Nuuskamuikkunen

Niiskuneiti

Lite lekbilder på dem HÄR


6 veckor

Niiskuneiti

Niilo

Napakettu

 

Nallekarhu

Nuuskamuikkunen


5 veckor

Här kommer de små liven och har nu blivit 5 veckor! Världen utforskas mer och mer. Vara ute på gården är det absolut roligaste!

Två hanar letar efter sina hem, med leverans i slutet av september.  Ta kontakt för mer info.

Nuuskamuikkunen

Niilo

Nallekarhu

Napakettu

Niiskuneiti


Nyheter

Först börjar vi väl med en liten valpbildsbomb?  De är nu 3.5 vecka gamla. Pga återbud så har vi en hane kvar otingad. De är leveransklara from 25/9. Ta kontakt för mer info

Vill även berätta att Eemeli har nu åkt hem efter att ha varit hos oss i några veckor. Vi saknar honom för vilken härlig hane, jag verkligen hoppas och håller tummarna att det blir valpar här efter honom och Aicha. De är i alla fall parade nu och vi kommer göra ultraljud om ca 3 veckor.

Nuuskamuikkunen

Nallekarhu

Niilo

Niiskuneiti

Napakettu

Sedan så har vi varit på utställning igår. Myra hade en lysande karriär i ringarna som ung, har flera cert i Sverige och cert i Norge. Sedan så fick hon valpar och har inte ställts efter 2 års åldern och inte haft en chans att försöka få sitt championat. Men nu äntligen fick hon följa med trots att hon inte är i bästa päls. Hade väl aldrig kunnat tro att på första försöket efter så lång paus så fick hon sitt championat!! Finaste Myra är nu Norsk och svens champion!  Kritiken: "En tilltalande tik som har utmärkt storlek och utmärkta proportioner. Välformat tikhuvud, utmärkt överlinje. Välformad kropp, utmärkta vinklar. Rör sig med vägvinnande steg. Bär svansen korrekt. Något mjuk pälskvalitet. Champion Grattis!" Roligast av allt var nog ändå att ringsekreteraren berömde vår kontak och tyckte det syntes att jag jobbar med min hund. Det finns inte ett championat som slår de orden, faktiskt. Vi lägger ner otroligt mycket tid på våra hundar och tränar mycket med dem. Självklart är det extra kul när någon utomstående i helt annat sammanhang uppmärksammar det.

Lite pälslös, men vad gör det när man har en utstrålning och charm som få?

Apropå något helt annat så måste jag bara få visa en mysig bild! Akko (F-kullen) blev pappa på Lapprikets kennel i somras. Lilla sonen Hugo följde med pappa hem. Titta så fina!


«juni 2020»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930