2014 är över

Min tillbakablick för 2014 dröjde lite, men bättre sent än aldrig.

Vill först och främst tacka alla våra härliga valpköpare för ett härligt år! Vill också ge er en eloge för allt ni gör för och med era hundar. Finns inget som värmer ens uppfödarhjärta så mycket som alla rapporter/bilder vi får från er. Vi vill också rikta ett stort tack för att ni hälsotestat era hundar. Om ni bara anar vad värdefullt det är för oss och rasen!

Vi kom inte iväg på så många utställningar men några var vi iväg på och det fick bli Lunas år, "minstingen" i huset. Hon har gjort det riktigt bra och placerat sig i bästa tik, blivit BIM, fått 2 Cert och 1 Cacib. (I skrivande stund även nybakad champion!) Vill rikta ett extra stort tack till Martina som tog med sig Luna till Ransäter när vi var på semester i Finland. Med er hem hade ni ett av certen!

Årets valpträff så blev det lite rallylydnad och lite lekar. En härlig dag med korvgrillning och arbetande ägare med sina hundar. Titeln Lapinlunas snabbaste hund gick till Lapinlunas Jänkäniila "Dolly". Grattis till den fina utmärkelsen!  Mer bilder från dagen, HÄR

Kullar. Vi skulle ha 2 kullar var det ju planerat. Yaga fick sin M-kull med Brum. 4 härliga individer! Aicha fick sin O-kull med Eemeli, 5 valpar blev det där! Och så fick vi en "hoppsan" tack vare en slarvig husse däremellan. Så N-kullen med 5 individer blev också till!

bild(1)

BPH. Vi hade kennelns första BPH under hösten och 11 hundar genomförde BPH med fina resultat. Var riktigt kul att få se olika hundar/linjer och hur olika de kunde reagera. Men måste faktiskt säga att röd tråd för dagen så var de alla nyfikna och överlag trygga. Detta var riktigt givande så det kommer bli fler tillfällen med BPH! Var även några som gjorde MH med fina resultat! Mer bilder från dagen, HÄR

Årets utställningshund tilldelas av oss till ingen mindre än Duffy: Lapinlunas Hupsulikka. Vi är så otroligt stolta över Duffy och hennes matte Emma. De har under året erövrat Finskt, Svenskt, Norskt, Nordiskt championat och Nordisk vinnartitel. Som om inte det var nog så vann de öppenklassen av totalt 114 tikar på världsutställningen i Helsingfors. Rasens hemland! Jag fick äran att uppleva händelsen på plats i Helsingfors men även när hon fick sina championat i Lilleström, Norge. Vilken resa dessa två gjort! Duffy är en sådan fantastisk rasrepresentant, visar hur underbara de är till sättet, hur härliga de är att jobba med och som grädden på moset är hon vacker som få. Stort grattis till er tjejer!  Grattis även till er andra som ställt under året med fina resultat!  Det var grabbarnas år på Certen: L Karhunpoika "Kodiak", L Favoriitti "Akko" och L Itsenpäinen "Marco"!

Duffy i Lilleström

Vill också ge en stor eloge till ytterligare ett fantastiskt ekipage som verkligen visat vad en lapphund går för i Rallylydnad. Så årets arbetsmyra går till Dolly (J-kullen) och matte Marie-Louise! Med en så ung ålder ha tävlat i nybörjarklassen 4 gånger med 4 godkända resultat och fått titeln RLD N. Tävlar i Fortsättningklass 4 gånger även där med 4 godkända resultat och RLD F! Helt otroligt bra jobbat!  Ska bli så kul att följa er vidare för ni kan ta er hur långt som helst! 

Elina är en duktig valphjälpreda här hemma. Så valparna från oss är onekligen vana barn och hon är duktig med dem!

Med det så tackar vi 2014 och er alla och ser fram emot ett hundigt 2015! Alla tävlingar, utställningar och träffar och hoppas vi ses!


2 kommentarer

Namn: Marie-Louise
Tidpunkt: 2015-01-13 20:05
Tack för de fina orden <3

Namn: Martina å Aila
Tidpunkt: 2015-01-15 13:03
Vilken fin årssummering!
ställde mer än gärna vackra Luna, hon går ju mer eller mindre av sej själv! Roligt att kunna hjälpa till på ett hörn!

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930