Blogg

Utställning i Ransäter

Igår var det internationell utställning i Ransäter. Var jättekul att få träffa så många av er där och stort grattis till alla fina resultat!

Foto: Anna L

BIR Akko (F), BIM hans dotter Viska (P)

Kipp (K)

Finn (L)

Viska (P)

Doris (O)

Offii (O)

Roomeo (R)

Bästa uppfödargrupp med HP med kritiken:

"Består av 4 kombinationer. Tre hanar och en tik. Rastypiska, sunda individer med mycket god könsprägel"


Essis valpar är här

Nu är Essis valpar här!  Valparna växer och verkar må bra. Nu första veckan vill vi se att alla hänger med som de ska innan vi börjar kika på de som är intresserade av valp.


Nedräkning för Essi

Nu är det inte alls länge kvar för Essi innan det är dags för hennes valpar att titta ut.  Vågar ni på en gissning hur många som gömmer sig där inne och könsfördelnigen så klart.

Essi dygn 58/63


Valpträff & BPH

I helgen hade vi valpträff på lördagen. Vi hade en fin dag med tipspromenad, övningar, lekar och fika med mys. Dagen avslutades med grillning hemma hos oss för de som ville. En jättetrevlig dag och otroligt kul att se att så många kom!  Självklart hade vi den traditionella tävlingen "lapinlunas snabbaste hund". Detta året vanns den av Zaga (N-kullen) som får ha vandringslbumet tills nästa gång.  (två översta, foto Anna B)

Zaga mot vinsten!

Söndagen var det dags för BPH för ett gäng. Är så otroligt kul att anordna detta för våra valpköpare och att det är så stort intresse att göra det med sina hundar. Som uppfödare är det otroligt kul att se hundarna från oss göra det samt flera ur samma kull så man kan jämföra lite. Jag tyckte den röda tråden syntes och alla gjorde det jättebra! Kul att se så otroligt skottfasta hundar, stabila, nyfikna och även föremålsintresse och kamplusten. Stort grattis till er allihop!


Rasspecial Skara

Vilken fin dag vi fick i Skara där de arrangerar rasspecial.

På plats fanns Roomeo och Ralli (R-kullen) och Offi och Miia (O-kullen)

Roomeo blev bästa hanvalp och då systern Ralli blev bästa tikvalp så möttes där Roomeo blev BIR-valp och Ralli BIM-valp. Så fina de var där tillsammans!  Roomeo slog även till och blev BIS-valp 1! Stort grattis!  Och tack Julia för att du hjälpte mig förvalta denna fantastiska valp!

Fjolårets BIS-valp var på plats men nu bland de vuxna. Lapinlunas Onnentyttö "Miia" med sina 1,5 år gammal slår till och blir bästa tik med CERT och även BIM. Systern Offi fick exc och 3:a i sin klass.

GRATTIS!!


T-kullen 4 veckor

Alltså, men åh!


Det vackraste som finns

Nu är Wiljas småttingar här


Nedräkning för Wilja

Då är Wilja inne på sista veckan. Magen växer för var dag som går. Igår bjöds det på några söta sparkar där inne också. :)

Så nu till er gissning. Hur många valpar är där inne och könsfördelning? Snart har vi facit. :)


7 veckor :)

Lapinlunas Salmiakki

015


Lapinlunas Sinililja

026


Lapinlunas Sankari

028


Valparna 5 veckor

S kullen är nu 5,5 vecka. Här kommer lite lekbilder på dem.  Vi har pga återbud en hane kvar otingad som letar efter kärleksfullt hem.

Lapinlunas Sankari

Lapinlunas Salmiakki

Lapinlunas Sinililja


«augusti 2021»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031