Närmar sig för Aicha

Nu är det inte länge kvar tills Aichas valpar kommer!  Aicha verkar pigg och glad, och det ska bli spännande att se vad hon gömmer där inne.

Så, hur många tror ni på? Och könsfördelningen?

IMG_5337


God Jul!

Här kommer härliga julhälsningar!

Barko (N-kullen)

Moki (P-kullen)

Vilja (H-kullen)

Milo (J-kullen)

Balto (M-kullen)

Offi (O-kullen) & mamma Aicha

Molly (Mkullen)

Signe (K-kullen)

Enya (J-kullen) & Mira (P-kullen)

Essi (imp), Wija (F-kullen)

Kaiser (M-kullen)

Isac (A-kullen) & Aiko


Möt Senni

Efter att i flera år följt Sylvi, en fantastisk tik i Finland, så var vi väldigt glada när vi blev erbjudna en valp efter henne.  Våra hundar börjar bli gamla nu och de flesta har därmed gått i pension och lever glatt och aktivt liv. Men detta innebär då att vi har inte så många kvar att avla på om något år. Så därav är Senni ett välkommet tillskott i kenneln. Hon är en aktiv dam, väldigt social och glad! Har mycket vilja, så det ska bli kul att börja träna henne och förhoppningen är att komma ut och tävla också så småningom.


O-kullen 1 år!

O-kullen har redan hunnit fylla 1 år! Stort grattis till fina gänget! Den där kullen har gjort det superfint i både utställningsringarna, på tävlingar samt i spårskogen. Brain & beauty stämmer verkligen in på dem! 

Fyller på med 1 års berättelser allt eftersom de kommer.

Orvokki "Nala"

Oilikki "Doris"

Opas "Kosmos"


R-kullen 3 veckor


1 vecka

Möt då R-kullen! 2 hanar och 2 tikar 

Tror bestämt att Martina W och Trine gissade rätt på antalet och kön!

122


Valparna är här!

Nu är vår R-kull födda! Allt har gått jättebra och både mamma Troja och de små verkar må bra!   Vi brukar alltid låta valparna få bli en vecka först innan vi hör av oss till de som är intresserade, så vi ser så att alla hänger med som de ska. Så ni får ha lite mer tålamod ni som väntar på besked. 

Men vad gäller gissning om antal och kön så har vi faktiskt rätt gissat i tidigare inlägg! 

Valparna kommer inte att räcka till till alla som är intresserade och det är jättetråkigt. Men vi väntar löp på en tik när som helst också.


Trojas valpar

Nu är vi inne på upploppet med Trojas valpar. Inom en vecka har vi svaret hur många som gömmer sig där inne. Ska bli väldigt kul att äntligen få möta dem!

Så i vanlig ordning får ni självklart gissa!  Hur många gömmer sig där inne och könsfördelning?

Foto: Heidi Nielsen


Massa nytt

Det har hänt massa under en månad här nu men har inte riktigt hunnit med hemsidan som jag velat under en tid nu..

Vi har några att gratulera resultatmässigt!

Finn (L-kullen) har ställts ut igen och vann sitt andra Cert och blev även BIR! Bara ett kvar nu till championatet.

Signe (K-kullen fick sitt tredje goskända resultat i Nybörjarklassen och kan därmed titulera sig RLD N!

Doris (O-kullen) har debuterat i rallylydnad med sina 10 månader ung och gjorde det med bravur. Så två godkända resultat blev det!

Dolly (J-kullen) tävlade 4 ggr på en helg och fixade fyra godkända resultat i avanceradklass så fick därmed titeln RLD A att lägga till i sitt namn!

Nu är det inte länge kvar förrän Troja kommer hem till oss så hoppas vi att R kullen föds och allt går bra.  Ska bli spännande att se vad hon gömmer men vi tror inte det är en stor kull det handlar om.


Ransäter 2015

Årets utställning i Ransäter gick av stapeln i söndags. Vi hade rekordmånga med från vår uppfödning och sammanlagt var det totalt 14st som har anknytning till vår kennel. Helt otroligt kul var det att se så många på samma ställe!  Det var 43st finska lapphundar anmälda totalt och måste säga att vi hade en väldigt bra dag!

Längsta strået för dagen drogs av Lapinlunas Favoriitti som blev bästa hane och BIM! Tvåa efter honom blev Lapinlunas Leijona med CERT! Lapinlumon Govuskuolfi (imp) CK bhkl 4, Lapinlunas Karvapallo CK. På tiksidan så blev Lapinlunas Onnentyttö btkl 2 med res cert blotta 9 mån gammal. Även unga Lapinlunas Niiskuneiti fick CK. Är otroligt stolt över er alla som var där, oavsett resultat och ett stort grattis till alla! Ni fick med er fina kritiker och många bra placeringar med er hem.

Aichas avelsgrupp med de 4 flickorna i O-kullen fick HP och jättefin kritik och i stora finalringen blev vi BIS-2. Aichas päls saknas rejält för dagen men man kan se vilka otroligt fina valpar hon lämnar.

Lapinlunas uppfödargrupp belönades med HP med kritiken: "4 kombinationer av utmärkta typer, med mycket fina linjer, välpälsade, välgående och härliga temperament"

(Bilderna är tagna av Anna Åström)


Anna & Finn får CERT

Uppfödargruppen

Aichas avelsklass

Favoriitti "Akko" BIM


«december 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031