Blogg

Ransäter 2015

Årets utställning i Ransäter gick av stapeln i söndags. Vi hade rekordmånga med från vår uppfödning och sammanlagt var det totalt 14st som har anknytning till vår kennel. Helt otroligt kul var det att se så många på samma ställe!  Det var 43st finska lapphundar anmälda totalt och måste säga att vi hade en väldigt bra dag!

Längsta strået för dagen drogs av Lapinlunas Favoriitti som blev bästa hane och BIM! Tvåa efter honom blev Lapinlunas Leijona med CERT! Lapinlumon Govuskuolfi (imp) CK bhkl 4, Lapinlunas Karvapallo CK. På tiksidan så blev Lapinlunas Onnentyttö btkl 2 med res cert blotta 9 mån gammal. Även unga Lapinlunas Niiskuneiti fick CK. Är otroligt stolt över er alla som var där, oavsett resultat och ett stort grattis till alla! Ni fick med er fina kritiker och många bra placeringar med er hem.

Aichas avelsgrupp med de 4 flickorna i O-kullen fick HP och jättefin kritik och i stora finalringen blev vi BIS-2. Aichas päls saknas rejält för dagen men man kan se vilka otroligt fina valpar hon lämnar.

Lapinlunas uppfödargrupp belönades med HP med kritiken: "4 kombinationer av utmärkta typer, med mycket fina linjer, välpälsade, välgående och härliga temperament"

(Bilderna är tagna av Anna Åström)


Anna & Finn får CERT

Uppfödargruppen

Aichas avelsklass

Favoriitti "Akko" BIM


Q-pojken

Ibland så blir man lite överraskad när det är dags för valpning. Luna har nu fött sin son!  Jag anade att hon inte skulle ha en stor kull, men gissade på 2-3st kanske. Så vi blev lite snopna när det bara kom en. Vet att det är många av er som väntat på denna kull och hoppats men tyvärr blev det inte så många som vi hade hoppats på. Förslossningen gick jättelätt och både Luna och valpen verkar må finfint!  Så någon gång ska ju vara den första för oss med bara en valp i en kull. Så vi välkomnar Lapinlunas Qaamos och det ska bli så spännande att se honom växa upp.


Upploppet

Nu är det nära, Lunas valpar kommer troligen inom en vecka. Det sparkar så sött i hennes mage och allt har gått kanon så långt. :) Luna äter som jag vet inte vad, men vet hur jag själv var som gravid.

Så nu kommer vi till den traditionella gissningen. Hur många gömmer sig där inne och könsfördelning?

Luna tidigare i veckan


Lite nytt

Nu var det ett tag sedan jag skrev här i bloggen men hemsidan har uppdaterats lite här och var ändå. 

Vi har haft många födelsedagar i det senaste: Stort grattis i efterskott till D-kullen & E-kullen som faktiskt också fyllde i maj! 

Stort grattis även till er som varit ute på tävlingsbanorna och gjort så bra ifrån er! 

Luna är parad men är för tidigt att se om hon är dräktig ännu. Vi kommer även para en tik senare i sommar men mer info om vem och när återkommer vi med. :)


GRATTIS M-kullen på 1 års dagen!

Idag grattar vi M gänget på sin 1 års dag!

Stort grattis

Kaiser

Balto

Molly (NY)

Nasti (NY)

Kommer uppdatera med 1 års berättelser när de inkommer, så klicka på hundens namn! :)


P flickorna 5 veckor


Påskkycklingar 3,5 vecka


2 veckor

Vilka goa knubbsälar!


10 dagar

Ok, en smygtitt till i lådan då!  Nu har de börjat öppna ögonen.


5 flickor!

Här är de små liven! 6 dagar gamla redan!  Jag vågar nog säga att ingen gissade rätt på könsfördelningen. För vem hade kunnat ana att det skulle bli 5 flickor?! Alla mår jättebra och växer som de ska. 3 creme, 1 svart m skarpa fina tecken och 1 brun med tecken blev det. Kul färgvariation!

Ni som väntar på svar så hör vi av oss inom ett par dagar. Vi brukar aldrig meddela någon innan valparna är 1 vecka gamla just för att vi vill att alla ska hänga med och se så allt går som det ska. Hittills gör det det!


«augusti 2021»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031