J-kull 1 år!

Stort grattis till fina gänget i J-kullen! Tänk att ni redan är 1 år gamla!  Kullen med flest valpar i, här hos oss. Så lätt och smidigt de ändå kom ut och mamma Ziri tog så väl hand om dem. Vi hör så mycket gott om dem allihop och det är verkligen ett glatt och trevlig gäng, så himla kramgoa!  Det var riktigt roligt att ta del av era berättelser och fina bilder, TACK!!

Hoppas ni får en riktigt fin födelsedag med massa gott!

Många av er har skickat 1 års berättelser så klicka in och läs om syskonen!

L Jalokivi "Aske"

L Jenkki "Enya"

L Jätkänilo "Jorm"

L Jäkälätassu "Loke"  uppdaterad

                           L Jänkärölli "Milo"    uppdaterad

L Jänkäniila "Dolly"

L Jäämies "Aslan"

L Jäkäläukko "Lukas"


Smygtitt i lådan


Det blev 1 maj valpar!

Vet att ni är några som väntar spänt på hur det gått med valpning.. Ni får ha lite tålamod till.   Mamma Yaga var så duktig och valparna mår bra!   Det har varit ett par vaknätter och vi vill se att alla hänger med och äter som de ska. Men än så länge går allt som det ska! 

Så jag lovar, vi hör av oss inom kort! 


Valpar på gång

Idag kommer det valpar!


Nu är det nära!

Har varit väldigt mycket jobb på sistone så nu försöker jag komma i kapp med både mail och hemsida lite.  Uppdaterar lite bilder som ni valpköpare har tagit också.

Vi vill säga stort grattis till Duffy (H-kullen) som idag tävlat rallylydnad och fick godkänt resultat! Heja er!!  Grattis även till "lilla" Kodiak (K-kullen) som slog till med Bhkl 2 och Cert på sin första officiella utställning! Hurra!

Om ca en vecka kommer Yagas valpar, ska bli så spännande! Det sparkar för fullt inne i magen. Kan inte tycka att hon är större än tidigare kullar utan ganska normal. Så nu får ni självklart gissa. Hur många är det där inne och vilken fördelning mellan hanar/tikar. Fritt fram att gissa, så får vi se om någon prickar rätt!

Duffy med sin medalj. (Yagas dotter ur senaste kullen)


Rabatt på Dogmania

Passa på alla Lapinlunare! Nu har ni 10% på allt ni handlar för på www.dogmania.se . Det är Hanna som har Eskil (F) som äger företaget och rabattkoden kan ni få av mig eller Hanna. Så in och kika!

Dogmania


Hoppas på valpar

Vi var och gjorde ultraljud på Aicha som tyvärr visade att det inte var några valpar där. Är dock inte förvånad då vi fick till en parning senare än vad vi tänkt pga lite krångel med första hanvalet. Så när vi då åkte till Eemeli så uppenbarligen var det för sent i Aichas höglöp. MEN vi tar nya tag nästa löp och då på rätt dagar på en gång. Dessa två passar enormt bra ihop så ser fram emot det!

Däremot så ser det hoppfullt ut för Yaga. Det är dock för tidigt för att säga om hon är dräktig eller inte. Men hon har en enorm aptit och det är ganska typiskt henne när hon är dräktig.


Träningsdag

Här kommer lite bilder från gårdagens träningsdag. Tack alla som kom! Nu längtar vi ännu mer till vårens valpträff!

Albumet hittar ni HÄR

Anna som fotat hittar ni på www.fantasium.se


Är våren på ingång?

Äntligen tittar det fram lite sol, så kanske är nu våren på gång. Eftersom det inte varit någon direkt vinter så kan våren lika gärna komma nu. Några efterlängtade ispromenader blev det inte denna vinter tyvärr..

I morgon har vi inomhusträning för våra valpköpare. Ska bli jätteroligt och kameran ska självklart med!

Som ni ser under valpar så har vi en spännande vår att se fram emot! Aicha är parad med Eemeli men vi har även parat Yaga med Brum.  Båda kullarna förväntas vara leveransklara i juni.

Yagas förra kull


Ännu mer bilder

Aicha är som ni ser under "valpar", parad. Vi hoppas att hon får ett gäng valpar här i vår. Det är ännu för tidigt att veta om hon är dräktig dock.

Vad duktiga ni är på att ta kort!!  Har jag nu missat någon här eller i tidigare blogginlägg så hojta till!

Lukas (J-kullen)

Eemeli (E)


«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930