Mera bilder..

Bilderna fortsätter att komma..

Isac (A-kullen)

Java (B)

Loca (F)

Walle (G)

Vilja (H)

Ilo (I)

Ejnar (I)

Theo (I)

Marco (I)

Aske (J)

Enya (J)

Jorm (J)

Loke (J)

Milo (J)
 

Vakkra (K)

Kipp (K)


Härliga bilder

Gav valpköparna en bildutmaning; nämligen att försöka få till en sitt framifrån bild och en ståbild på sin hund. Jag vet att det kan vara en utmaning i sig, framför allt en ståbild. Men har fått in en hel del, så kommer lägga ut lite framöver..

Teo (F-kullen)



Dolly (J-kullen)

Finn (L-kullen)

Tähti (L-kullen)

Freja (F-kullen)

Signe (K-kullen)

 

Aicha (imp)

Aslan (J-kullen)

Zimba (E-kullen)


Välkommen 2014

Ännu ett år har passerat och dags att summera året som varit. Vi har inte haft varken tid eller möjlighet att vara så aktiva och åka runt på så mycket utställningar som man ibland kanske velat. Vi hoppas kunna ändra på det 2014. Redan nu börjar planerna för vårens valpträff, vi ser alltid fram emot den och få se våra valpköpare igen.

Vår blogg blev utsedd till en av Sveriges 100 bästa hundbloggar. En väldigt oväntad utmärkelse och blev ganska förvånad när de skickade mail. Hade inte ens en aning om att det fanns. ;) Med motiveringen: "På Lapinlunas blogg kan vi läsa om nyheter inom Lapinlunas kennel. Kenneln föder upp finska lapphundar och får vi läsa om hundarnas vardag i Arvika. I bloggen får vi läsa om både träning och tävling samt se bedårande valpbilder. Då och då dyker det dessutom upp intressanta bloggtävlingar för hundägare!" Tack för den!

--------------------

Elina & Kipp (K-kullen)

Årets nykomlingar:
Under året så välkomnade vi Ziri-Unis J-kull , Myra-Azlans K-kull och Tuva-Simos L-kull till vårat team. Är jätteroligt att följa de i sina nya hem och höra hur de har det.   En av de roligaste historierna under året var ju ändå resan till Finland när L-kullen tillverkades. Tycker i alla fall jag som var hemma och förlöste J-kullen, kanske inte Anders som ensam fick åka med Tuva till Finland.  Och jaja, jag hänvisade honom till en camping som var nedlagd sedan flera år tillbaka, vilket inte framgick på deras hemsida. Så första natten fick tillbringas i bilen.  Vad gör man inte för att få till den parningen man vill? Är väldigt tacksam att Anders gick med på det i alla fall och att tycke uppstod mellan Tuva och Simo.

J-kullen

K-kullen

L-kullen (delar av den iallafall)

Valpbus:


Årets Rallylydnadsekipage:

Är jättekul att se att fler och fler av er börjat intressera er för rallylydnad! Det passar verkligen alla hundar och ägare. Martina tävlade med Aila (G-kullen) och fick 95 poäng av 100 möjliga i Nybörjarklassen! Riktigt bra gjort! Den jag vill tilldela årets ekipage är Towe som förare, som inte bara tävlat med en hund, utan två med stora framgångar! Erkkis döttrar går i pappas fotspår minsann. Towe och Essi har lyckats kamma hem titeln RLD N och med Wilja (F) både RLD N och RLD F! Stort grattis! Lycka till vidare!

Film på Towe & Wilja:

Utställningschampions:

Kul att se att fler av er har fastnat för detta med utställning! Ska bli kul att fortsätta följa er under 2014. 2013 gav oss två nya champions! Stort grattis till Se Uch Lapinluna´s Gangsteri "Walle"

och Se Uch Rld N Rld F Lapinluna´s Finlandia "Wilja"

Vi har även Akko (F), Duffy (H) och Marco (I), Aicha (import) som placerat sig bra på utställningar och fått Cert under året!

Även tråkiga besked med tårar kom under året. Vi fick ta farväl av underbara Mikko (E) som Johanna kämpat för att försöka få honom frisk genom många resor fram och tillbaka till rehab. Men till slut fanns det inte mer att göra och Johanna fick ta det jobbiga beslutet. Han var en speciell hund, och kommer alltid vara saknad!

2014

Valpplaner finns, Aicha ska ögonlysas inom kort och är allt bra så förväntas hon paras vid nästa löp. Vi har flera alternativ utöver det också, allt beror på när tikarna löper. Inte alltid de samarbetar. ;)

Tack för det gångna året och för att ni förgyller våra uppfödarhjärtan med så mycket glädje! Tack för alla fina bilder och särskilt tack för att ni hjälper rasen och vår avel genom att utvärdera våra avkommor så vi får en rättvis bild på hälsan.   

Vi hoppas få se många av er under året! Lycka till med allt ni tar för er och god fortsättning på det nya året.


Vinnare av bloggtävlingen

Tusen tack till alla som röstat! Det var roligt att se att så många utnyttjade sin rösträtt!

Enorm eloge till er alla som tränat era hundar så duktigt! Ni har varit en riktig inspirationskälla för många och är alltid kul att få visa att denna ras kan så mycket.

Vinnare av trixtävlingen, utsedd av er läsare: SIGNE! Stort grattis till matte Helen & Lapinluna´s Karamelli "Signe"! Ett litet paket skickas på posten!


Trixtävling

Nu kommer här era fina filmer på trix ni lärt er hund! Vet att ett par av er hade krångel få upp film på datorn, men det kommer fler gånger! :)
Det är så kul att se vad duktiga ni är! Ni som vill rösta skickar ett mail till: rebecka500@hotmail.com och skriver namn på hunden ni röstar på. Ni har en vecka på er! :)

Bidrag 1) Dolly

Bidrag 2) Finn

Bidrag 3) Enya

Bidrag 4) Signe


Adventsutställningen

Tack alla ni som kom till den årliga adventsutställningen! Ajax blev BIR och BIM blev Johannas Heli, grattis! BIM valp blev lilla Yoshi (L) och nr två brorsan Finn. Saga (L) blev tvåa med HP i sin klass. Bland de äldre valparna så placerade sig Dolly (J) som nr 2 med HP och systern Enya som nr 3. Så kul att se er igen och hoppas vi ses snart igen!

Som tur var så hade vi Anna på plats som är så duktig på att fotografera! Så lite bilder från dagen: Klicka på länken:

https://picasaweb.google.com/Lapinlunas/ADVENT#



Ny bloggtävling

Nu är det dags för er valpköpare att göra bloggen lite aktiv! Vi tar en bloggtävling, det var ett tag sedan nu. Eftersom vi fått ett gäng nya valpar som jag vet är träningssugna så kör vi en favorit i repris. Självklart får ni andra vara med också, det finns alltid nya saker att lära sin hund. Endast fantasin sätter gränser.

Tävlingen går ut på att filma er hund när den gör ett trick och skicka filmen/filmens länk till mig. Jag kommer lägga ut filmerna här i bloggen så får alla rösta. Så klart menar jag inte vanligt sitt, ligg osv. Utan ett roligt trick/konst eller liknande. En rolig grej som er hund gör.

Tanken är att ni ska lära er hund en ny grej och filma, så sätt igång och träna/filma! Ser fram emot massa filmer. Kom ihåg! Inga gränser för hur lätt/svårt det ska vara. Huvudsaken är att ni har kul! Helt enkelt en rolig grej er hund gör!

 

Ni har en månad på er, så senast 29/11 vill jag ha era bidrag.

Vill ni ha bokhjälp, så kan jag tipsa om dessa:

* Hundlekar: Stimulerand träning för smart hundar av Mary Ray, Justine Harding

* Freestyle: Träna och tävla med din hund av Yvonne Öster, Monica Gudinge

En liten film på  min vän Anna & Ludde som ska starta på SM i Freestyle 2014! Inte illa!

 


Nytt

Nu har jag uppdaterat med alla fina bilder ni skickat på sistone. Stort tack!!   Hemsidan blev mycket fräschare nu när jag fick "hösta" till den lite.

På söndag har vi en dag i skogen för er valpköpare, så kom gärna och mys med oss och grilla lite korv. Hör av er för mer info.

Njut av den fina hösten!

 

Ejnar

 

 

Finn testar på viltspår


Grattis Yaga!

Idag fyller underbara Yaga 6 år! Vi är så stolta över denna tjej som tar rollen som flockledare kanon och har i sommar fått vara mormor dessutom!   Så fina barn och barnbarn hon lämnat!

Grattis gumman!


Tomt i huset

Nu var det dags för L-kullen att flytta hemifrån. Lycka till i era nya hem!

Efter att ha haft helt fantastiska valpar hela sommaren tar vi nu en liten paus. Vi får se när nästa kull blir men troligen våren 2014.

Det är så roligt att höra från er allihop, uppskattar verkligen era rapporter och bilder!   Ska under veckan uppdatera hemsidan en hel del och lägga in massa nya bilder.

Vi planerar att ha en mindre träff här framöver, kanske en spårdag. Mer info kommer på mail!

 

Tjejerna i L-kullen

Tähti, Saga & Liwa

 

Grabbarna Finn & Yoshi


«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930