Lapinlunas Jäämies

" Aslan"

Aslan bor hos Jon Gunnar & Maria i Oslo

Hd: B/C

Ögon: ej lyst

Prcd/pra: Fri genom föräldrar

 

Aslans galleri


 

 

 


Aslan 1 år!

Det bästa Aslan vet är snö, och han ÄLSKAR att bada i snö (han är ju en renlig karl). Han har fått vara med mycket ut i skidspåren i vinter och i vår, och då är han som allra lyckligast - då klarar nämligen matte och husse att åka så fort som han önskar. Aslan speedar upp i nedförsbackarna, han älskar fart :) När vi skall hem igen från skidåkning vägrar han gå in i bilen (något som annars är helt ok), oavsett hur slut han är.
Aslan är ingen ledare, han vill alltid vara nr 2 i skidspåret, så att någon annan visar vägen. Ibland tar han sig några "off-road" turer (han springer oftast lös bredvid), men alltid med oss i synhåll.

Han är en glad och barnkär hund. Barnen i gatan är hans kompisar, de kommer och ringer på dörren för att Aslan ska komma ut och leka. Aslan har enormt stort tålamod med ungarna, och är bara glad och snäll. Hans favoritlek är "du kan inte ta pinnen jag har i munnen" eller dragkamp. Leker han dragkamp kan han justera styrkan till motståndaren, och drar bara på allt han har när husse är i andra ändan. Igår tjuvade han till sig en pannkaka av den minsta pojken, lite stött för att han inte fått som alla de andra (vi tror att Aslan tror att han är en av barnen) :)

Han har gigantiska, vackra tassar som luktar popkorn (som min kusin uppmärksammade), och spyr galla av pannkaka (märkte vi efter stölden i helgen).
Får han älgben vaktar han på det med sitt liv.
Hans öron hänger ner som på en angora-kanin, och han har små tofsar som sticker ut på toppen av öronen som på ett lo-djur.

Han sover ibland i soffan, och ibland raklång med armar och ben rakt ut på golvet nere i källaren (där det är svalt och skönt). Huvudet sticker han gärna in under en hylla, så att bara baken och baktassarna sticker ut. Så sött.
Aslan gillar att sova länge på morgonen, och det är oftast vi som får väcka honom när det är dags att gå upp.

Han är en riktig charmör, och dansar på baktassarna och tindrar med ögonen för att få godis av pensjonärerna i huset bredvid, som han har lindat runt sin lillfinger.
Aslan är omtänksam, och vill gärna slicka tillbaka och tacka om han får klappar. Men han har inget till övers för katter, de skrämmer han bort genom att spela farlig.