Lapinlunas Jänkärölli

"Milo"


Milo bor hos Eva & Kjell i Trekanten

 

Hd: B

Ögon: ej lyst

Prcd/pra: Fri genom föräldrar

Genomfört MH med 1:a på skott

 

Galleri


 

 


Milo 1 år!

Milo firade sin ettårsdag på Öland i ett underbart väder. Tänk vad tiden går fort. Det känns inte som det var så länge sedan min vän och hundträningskompis Helén och jag bestämde oss för att skaffa lapphund. Valet föll på Lapinluna kennel och vi satte upp oss på valplistan. Stor var glädjen när vi fick veta att vi hade var sin valp som skulle bli våra .
 
Milo flyttade in i vår familj och fick en divig Flat coated retriever vid namn Alice som hundkompis. Jag har nog aldrig haft en sådan lätt och lugn valp förut . Mycket lek och bus tillsammans på golvet blev det. Alice fick vänta med att leka med honom då hon är stor och mycket livlig var jag rädd att hon skulle springa över honom. Första personspåret lade vi när Milo bara var tio veckor gammal och det klarade han galant. Han har ett stort spårintresse.
 
 Milo är en mjuk hund och har varit väldigt lättfostrad. Han är mycket sammarbetsvillig men det kan ta ett tag innan han förstår vad det är man vill att han ska göra. Om en hund kan vara en tänkare så tror jag att han är det , funderar ett tag och sedan utför han det man bett honom om. Snällare vovve finns nog inte.
 
När Milo är ett halvår sitter han på stanna kvar tillsammans med Alice medan jag lägger ut ett dummysök ( fågelappotering) sedan skickar jag en hund i taget att hämta. Det fungerar alldeles utmärkt och han tycker det är jättekul att träna tillsammans med Alice.
Milo har inte så mycket energi så man får träna i korta pass.
Vi har ett träningsgäng som träffas ungefär en gång i veckan och träna lydnad spår och uppletande. Har också gått en rallylydnadskurs som gav mersmak och ska anmäla oss till hösten igen.
Milo har  ställts ut en gång och fick pris så det måste vi göra fler gånger.
 
Milo är en fantastiskt trevlig social och lätt hund . Han älskar människor och hundar.  Är det något jag skulle önska så vore det att han hade lite större arbetslust. Men vi jobbar på det och jag försöker hitta vägar för att han ska tycka att det är jätteroligt att jobba.