Lapinlunas Beikkoneiti  

"Kira"

 

 

Kira bor hos familjen Harnesk/Olsson i Kil

Hd: A

Ögon: UA

Prcd/PRA: Fri, genom fritestade föräldrar

Känd mentalstatus

1x Cert, Cacib & BIR

Maxpoäng anlagsklass viltspår

1:a pris öppenklass spår

Mamma till kennelns G kull

 


 

 


Då var det dags igen, nu har det gått tre år!! Vart tar åren vägen?!

Vi har faktiskt hunnit med både det ena och det andra sedan sist. Till att börja med tog vi tag i detta med utställning, med en nervös matte o en förväntansfull Kira drog vi iväg mot Mora på vår första officiella utställning. Kira blev utsedd till utställningens gladaste hund av Marina, som också var på plats, efter att ha tagit en avstickare in till domartältet varje gång vi passerade och en härlig explosion av glädje när tänderna skulle kollas! Resultatet blev en 2:a men det var en nöjd matte o Kira som åkte hemåt ändå. Några helger senare lyckades lilla gumman showa till sig ett BIR, Cert o Cacib!! Själv var jag nog stoltaste matte i världen trots att jag inte fattade vad allt detta var.. ;)

Lite senare under sommaren fick det även bli verklighet av viltspårplanerna. Med Rebeckas och Anders hjälp drog vi ut i skogen o kort därefter spårade vi oss till maxpoäng i anlagsklassen, tätt följt av ett 1:a pris i öppenklass. Därefter börjad Kira löpa o då gick det allt annat än bra i spåret.. ;) o när löpet var över kom snön så vi får ta nya tag lite senare!

Under vintern har det kommit en lite kompis till Kira också, en liten tjej vid namn Wilja, från Lapinluna´s F-kull. J Detta tog Kira med ro, tycker väl att hon är en aning jobbig men kan vara ganska kul ibland. Däremot tycker Wilja att det är jätteskoj att bita i Kiras päls så nu har vi fått skåda den första nakna lapphunden(!) o det är ingen rolig syn..stackars Kira!!

På sista tiden har gumman haft fullt upp med att vara mamma till Lapinluna´s G-kull. Har hört av Rebecka att hon är en supermamma till de små!! Jag kan knappt bärga mig till vi får hämta hem henne igen, börjar bli riktigt tomt här hemma.. tur att hon har det så bra!!

Våra nästa planer är att norpa åt oss viltspårschampionatet och att gå en kurs i rallylydnad nästa år, ska bli spännande då jag tror det passar Bumpisen perfekt! J

Ha det bra allihopa!!

Kramar från Kira med familj!

 Kiras berättelser


Kiras galleri

 


Kira föddes som nummer 2 och här är hennes tid hos oss:

Tik nr 2 2v M         Tik 2 3v M

2 veckor                                   3 veckor

Tik 2 4v L

4 veckor

tik 2 5v L

Tik 2 5 veckor står L

5 veckor

Tik 2 6 veckor L

6 veckor

Tik 2 7v L

7 veckor