Lapinlunas Beikkoliini  

"Mingla"

 Mingla flytt M

Underbara rallytjejen bor hos Malin, Jonas, Erik & Miranda i Växjö. 

Hd: C 

Ögon:ej lyst

Prcd/PRA: Fri, genom fritestade föräldrar

 


 

 

 

Mingla 2 år

Tiden går ju så otroligt fort och det känns väldigt konstigt att Mingla redan hunnit bli 2 år.

Mingla har nu blivit betydligt mer social av sig, hon gillar fortfarande att ligga under soffan så det är väl tur att hon inte är större än att hon kommer under.

Varje morgon har Mingla sin morgonritual. Husse kommer ner först och då blir det lite morgonbus på stora rummets matta innan det blir morgonpromenad. Väl hemkommen springer Mingla fram till trappen till övervåningen så snart hon hör att någon ytterligare familjemedlem är på väg ner.Sedan skall det busas lite på mattan igen med var och en. Hon är verkligen en mysig liten tjej.

Mingla älskar att få vara ute på tomten och hålla koll på diverse andra djur som finns i krokarna (katten i ladugården, fåglar som kommer för nära mm). Sedan brukar hon ligga och spana ner mot byvägen för att se om någon är ute och går eller cyklar förbi. Då kan hon voffa till lite för att gör sig hörd och visa att hon minsann ligger ute och kollar.

Mingla är lekfull och gillar att man kastar pinnar och bollar till henne, inte alltid vill hon lämna ifrån sig grejerna när hon väl fått dem utan då vill hon att man jagar henne. Det är då helt omöjligt att komma ikapp henne hur man än försöker, hon är snabb som blixten..

Maten är fortfarande inget som är speciellt viktigt för Mingla, hon äter när hon är hungrig och behöver så ibland kan hon vänta ytterligare några timmar med ett mål innan hon går till skålen och rensar den. Någon annan mat än hundmaten får hon inte förutom någon enstaka köttbulle ibland när det blivit över. Hon verkar må jättebra på den rekommenderade hundmaten och pälsen är jättefin så därför håller vi oss till denna mat.

Ibland när familjen åker bort så får Mingla vara hos Husses och Mattes föräldrar och dem har hon tagit till sig som sina familjemedlemmar, Mingla är en väldigt lätt hund att ha att göra med som har lätt att anpassa sig till nya miljöer men framför allt trivs hon bäst hemma på ”gården”.

Hälsningar

Mingla, Jonas, Malin, Erik och Miranda