Lapinlunas Orvokki

"Nala"

Nala bor hos Mia & Mattias i Grums

 

Hd: A

Ögon: mild katarakt

Prcd/pra: ej testad

Genomfört BPH med skott

 

Nalas Galleri


Foto:

 

Foto:

 

 


 

Nala 1 år!

Ett år med Nala som känns som en vecka. Hon gick raka vägen in och kände sig som hemma dag ett. Nala är en liten sprätt med ofantlig energi som älskar människor, speciellt barn, och skogen. Barn behöver inte locka på henne utan hon följer dem överallt och bjuder in till lek.

Hon har även en egen liten flock med finska lappisar här i Segmon tack vare hennes ägare Skoglundens kennel, som fostrar henne på sätt som inte jag kan och även vant henne vid att vara runt andra hundar.

Vi har varit på valpkurs där hon skötte sig superbra och vi båda lärde oss väldigt mycket. Vi fick lektioner i dels inkallning och kontaktövningar och fokuserade på att träna det hemma då hon är väldigt självständig och inte har några problem med att dra på egna äventyr utan bry om att jag skriker för kung och fosterland. Jag tycker hon söker sig till mig mer nu och kommer oftast när jag ropar in henne. Jag vill också uppmuntra hennes självständighet så har henne lös oftast och låter henne upptäcka nya saker.

Vi har ställt ut henne två gånger och fått Very good på båda. Kritiken har väl mest handlat om att hon har vart dåligt musklad. Jag har inte vågat motionera henne eftersom hon fortfarande är så liten, men vi har nu bestämt att hon nog inte blir mycket större så nu promenerar vi och tränar mycket mer. Domarna tyckte hon rörde sig mycket bra och hade ett väldigt fint ansikte. Så vi ska fortsätta träna och få till bättre resultat nästa utställning. På utställningarna har jag vart allra mest nöjd över hennes beteende, hon håller sig jättelugn trots alla människor och hundar. Vi håller alla tummar vi har att Nala är frisk på alla vis så att hon kan bli mamma längre fram.

P.S. Nala jagar fortfarande sin egen svans.